Какво да правим с враговете си?

Как се проявява вярата ни в нашето ежедневие и взаимоотношенията ни с ближния. / Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам, благославям.

Re: Какво да правим с враговете си?

Мнениеот Слава Костадинова » 12 Мар 2010 18:17

знаеш ли думите които каза Исус Христос от кръста?
Слава Костадинова
Потребител
Потребител

Блог: Виж Блога (7)

Мнениеот Еми » 13 Мар 2010 10:12

Ако някой изверг убие някой от близките ти,ти ще го поканиш ли на трапезата си,ще му простиш ли?Дълбоко се съмнявам.
Говорят се само празни приказки.Трябвало винаги да прощаваме-има неща за които не може и не бива.
Не знам какво е казал Исус Христос.Но това не ми пречи да живея порядъчно и морално.
Еми
Потребител
Потребител

Мнениеот believer » 13 Мар 2010 18:53

Еми написа:Не знам какво е казал Исус Христос.Но това не ми пречи да живея порядъчно и морално.

Всеки може да живее порядъчно и морално и какво от това?
Порядъчния и морален живот опрощава ли ти греховете и спасява ли те от ада?

Колкото за прошката на враговете погледни темата КАКВО Е ЛЮБОВ?, там също има интересни неща на тема кои са нашите врагове и други. :)
Това за което пиша ще намериш на 2-ра страница от темата.
Добре дошла на форумите Еми! B-)
Аватар
believer
Administrator
Administrator

Изображения: 8
Блог: Виж Блога (1)

Мнениеот HELEN » 13 Мар 2010 19:06

Калинка, историята ти не е ли от книгата на Филип Янски "Изумителна благодат" или от някая друга книга, че ми е много позната?

Какво трябва да прави с враговете си?!
Трябва да се стремим да им показваме първо Божията любов в нас, а най-добре ще го направим, като показваме обичта си към самите нас. Селдователно, ако те имаш някаква нужда ние трябва веднага да им се притечем на помощ! Трябва да ги накараме един вид те да не ни мислята за врагове, защото да познаят, че ние сме ги отписали като такива. Трябва да ги уважаване, да не проявяваме грубости, камоли насилие, тоест всичко трябва да им простим, каквото са ни сторили и да си върнем миналите приятелски взаймоотношения, ако е имало преди това такива.

Много е лесно човек да приеме някого за враг, следователно трябва да победим това чувство, което ни "съблазнява" да видим някого в нашите очи като враг!
А, как става това?! Ние не трябва да се хващаме на всяко един нещо, на всяка една тяхна проява, трябва да приемем, че всеки един, както и ние грешим и не сме застраховани от грешки.
Според мен по-лесно е да не възприемаме някое деяние на някого, като наскърбително и да очакваме човекът да ни поиска прошка, отколкото да му простим!
Ако имаме основание за да очакваме прошка, то трябва да простим. Това не означава, че ако някой дълго време не ни е поискал прошка и не се е разкаял, то ние не трябва да му простим,защото ще започнем да бъдем измъчвани от това чувство, което ще ни влече към омраза и ще ни нарушава диховния мир!

С враговете се постъпва с мъдрост, с голяма любов, а търпимост и най-вече с любовта си към Исус!

А какво ли ще ги правим-еми ще ги зачертваме от спискът си с врагове, доакто останат нула! Това не значи, че трябва да бъдем иязвими спрямо тях и че трябва да се остаяме да ни нанасят още удари, а трябва винаги да бъдем педпазливи, но и предпазливи към омразата и непростителността!
HELEN
Потребител
Потребител

Мнениеот prometey » 13 Мар 2010 23:59

Еми написа:Е, ще ме извиниш, но има неща които не бива и не могат да се простят.Значи какво излиза:този изверг е насилвал собственото си дете с години,кой знае какви поражения е нанесъл на психиката на това момиче и после същото това момиче отива и полага грижи за него.Този човек е извършил нещо ужасно,непростимо.Аз не бих простила.

100% съм съгласен с мнението,защото и аз стоя на тази позиция...
Истината ражда омраза у виновните...
prometey
Потребител
Потребител

Мнениеот prometey » 14 Мар 2010 00:01

Слава Костадинова написа:знаеш ли думите които каза Исус Христос от кръста?

Исус Христос е казал много неща на кръста.кои "думи" имаш в предвид?...
prometey
Потребител
Потребител

Мнениеот prometey » 14 Мар 2010 00:03

Еми написа:Ако някой изверг убие някой от близките ти,ти ще го поканиш ли на трапезата си,ще му простиш ли?Дълбоко се съмнявам.

аз също...
това може да го направи само Бог...
prometey
Потребител
Потребител

Мнениеот elina » 02 Юни 2010 13:06

Всеки човек,който е роден на тази земя избира/до определена възраст-за евреите 12 г./на коя страна да е.С Бог или със света/т.е. дявола,защото той е княза на този свят/.Ако някой е над 12 г. и е избрал света можем да се молим за него и да му говорим за нашата вяра с обич,но ако е християнин/приел е Христос/ и се държи като враг/плътта надделява/да изгоним дявола в него в ИМЕТО НА ИСУС.Бог ни е дал Името си и очаква да го използваме.Радва се когато го използваме.Бог е казал в Словото си по какво ще ни познаят.Знаем и какъв е плода на Духа и делата на плътта. Нямаме извинения,защото създателя е написал всичко в Словото си.Очаквам други мнения и благодаря за тях. Бог да бъде с вас и да ви благослови във всичко.Амин.
elina
Потребител
Потребител

Мнениеот eleazar » 07 Юни 2010 22:39

...............(Враговете)

Дано някой се замисли какво се опитвам да кажа! :-*
Последна промяна believer на 08 Юни 2010 09:22, променена общо 1 път
Причина: Сега може да обясниш какво искаш да кажеш и вече без призивите, които изтрих!
Събуждаш се в кревата си и вярваш в каквото си поискаш.
eleazar
Потребител
Потребител

Мнениеот eleazar » 08 Юни 2010 22:35

"Какво да правим с враговете си?"

Обяснение:
Кои са враговете на един духовен човек?
Събуждаш се в кревата си и вярваш в каквото си поискаш.
eleazar
Потребител
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Християнски живот